Грижа за вашата кухня

Независимо дали предните части на корпуса са с гланц или синтетичен ултра матов материал, никога не трябва да използвате агресивни химикали като продукти за измиване или разтворители.

 Не използвайте абразивни прахове, стоманена вата или спрейове за почистване. Използвайте само меки водоразтворими почистващи продукти, чиято информация изрично посочва, че те са предназначени за използване върху кухненски мебели.

 Използвайте само  мек парцал или микро-фибърна кърпа. Използвайте меки недраскащи тъкани, кожа или специална гъба за почистване.

 Прахообразни препарати за излъскване, телени гъбички или гъби за изстъргване на съдове за готвене могат да повредят повърхностите до такава степен, че да е невъзможно следите да бъдат отстранени или поправени. Тези елементи често съдържат фини абразивни частици, които могат да надраскат повърхностите.

Винаги отстранявайте следите от замърсяване колкото е възможно по-бързо. Пресните петна се отстраняват много по-лесно и съответно могат да изчезнат напълно.

 Никога не използвайте почистващ препарат за пара или воден спрей под високо налягане. Не преовлажнявайте повърхностите с помощта на прекалено влажни дрехи или като оставяте твърде много пара за натрупване по време и след готвене.

 Винаги поддържайте сухи повърхности! Постоянната вода и други течности могат да причинят трайно увреждане!

Препоръки за обща поддръжка

 Висококачествените повърхности в кухнята обикновено са много лесни за поддръжка. За да гарантирате качеството и живота на вашата нова кухня в продължение на много години, препоръчваме Ви да я поддържате редовно, следвайки инструкциите, дадени по-долу.

melamine

Не излагате всяко едно кухненско обзавеждане на директна силна слънчева светлина, за да отложите нормалния процес на изменение на цвета.

Предните части от синтетични материали трябва да се грижат за употребата на ежедневни детергенти за домакинството. Никога не използвайте абразивни продукти. В зависимост от степента на замърсяване, използвайте домакински препарати, разредени във вода. Използвайте мека кърпа. Отстранете следи от препарат с чиста вода и изсушете вратите с кърпа. Твърдите петна, като например петна от мазнини, могат лесно да бъдат отстранени с традиционни почистващи продукти за синтетични материали. Извършете тест върху невидима зона, когато почиствате с продукт за първи път.

polymer

Не излагате всяко едно кухненско обзавеждане на директна силна слънчева светлина, за да отложите нормалния процес на изменение на цвета.

Предните части от синтетични материали трябва да се грижат за употребата на ежедневни детергенти за домакинството. Никога не използвайте абразивни продукти. В зависимост от степента на замърсяване, използвайте домакински препарати, разредени във вода. Използвайте мека кърпа. Отстранете следи от препарат с чиста вода и изсушете вратите с кърпа.Твърдите петна, като например мазнините, могат лесно да се отстранят с традиционните почистващи продукти за синтетични материали. Извършете тест върху невидима зона, когато почиствате с продукт за първи път.

gloss

Не излагате всяко едно кухненско обзавеждане на директна силна слънчева светлина, за да отложите нормалния процес на изменение на цвета.

Тези фронтове имат отлична гланцова повърхност, изработена от лъскав полимерен филм. Фроните са покрити със защитен филм, за да се гарантира, че те не са повредени по време на производството или транспорта. Извадете защитата само след окончателното сглобяване.

Лъскавите фронтове са лесни за поддръжка, защото са много гладки. Всички замърсявания, които се прилепват към тях, могат лесно да бъдат премахнати без много усилия и без химикали. Уверете се, че почистващите елементи, които използвате (кърпи, гъби и др.), Са много чисти.

ultra glos

Не излагате всяко едно кухненско обзавеждане на директна силна слънчева светлина, за да отложите нормалния процес на изменение на цвета.

Ултра-лъскавите фронтове имат отлична гланцова повърхност благодарение на акриловия филм. Фроните са покрити със защитен филм, за да се гарантира, че те не са повредени по време на производството или транспорта. Извадете защитата само след окончателното сглобяване. Акрилната повърхност ще бъде крехка, след като защитният филм първо бъде отстранен. За първото почистване използвайте влажна кърпа с вода. След това използвайте 1% перилен продукт с мека, чиста кърпа.

Препоръчваме използването на продукт за почистване на пластмаси с антистатични свойства, за да се избегнат електростатичните разряди.

lack

Не излагате всяко едно кухненско обзавеждане на директна силна слънчева светлина, за да отложите нормалния процес на изменение на цвета.

Лакираните фронтове имат отлични качества на повърхността, защото са напълно запечатани. Лакираните плоскости обикновено се лакират без основен филм или друг подобен компонент. Лакът се състои от основен слой полиестерен лак, който осигурява еднородност на фронта. За финала се използва полиуретанов лак. Той създава приятно тактилно и визуално впечатление и прави лакираната повърхност здрава. Всички почистващи материи (по възможност памучни) трябва да бъдат почистени и изплакнати преди употреба. Уверете се, че почистващите елементи, които използвате (кърпи, гъби и др.), Са много чисти.

work

Работни плотове от естествен камък и композитни материали.

При мраморни повърхности почиствайте веднага всички петна, като използвате само топла вода и сапун, не използвайте други течни почистващи препарати. При гранитни повърхности почиствайте веднага всички петна, като използвате меки почистващи препарати и спирт.

Никога не поставяйте горещи домакински съдове директно върху повърхностите от естествени материали.

Повърхности от композитни материали може да почиствате с вода и меки почистващи средства. Червено вино, лепило, масло, оцет, кафе, плодове и зеленчуци могат да причинят петна, трудни за почистване. В случай на такова замърсяване, избършете и почистете незабавно.

Никога не поставяйте горещи домакински съдове директно върху повърхностите от композитни материали.

Избягвайте всякакъв контакт на повърхностите от композитни материали с корозиращи субстанции, като лимонена киселина (съдържа се в плодовете и зеленчуците), което може да повреди необратимо повърхностите, като наруши техния естествен блясък.

Ламинирани работни плотове

Никога не използвайте работни повърхности за рязане. Ножовете ще правят повече или по-малко дълбоки разрези или драскотини  във всички материали и в най-трудните ламинирани повърхности. За тази цел използвайте дърво, пластмаса или друга дъска за рязане. Долната част на порцелановите съдове и керамичните изделия е с невидими ръбове.Избягвайте да плъзгате тези съдове по работни плотове, тъй като това може да доведе до лекото им надраскване.

Никога не поставяйте горещи тенджери или тигани или други горещи предмети директно върху работната повърхност. Винаги използвайте предпазна подложка между работния плот и горещите повърхности!

Работните повърхности трябва да се почистват с традиционни почистващи препарати.

Никога не оставяйте течноcти върху ламинираните работни плотове, особено върху зоните на съединяване на плотовете.

panti

Панти и и водачи на чекмеджета обикновено не се нуждаят от поддръжка. Например, релсите Emuca и Blum със сачмени лагери не изискват специална поддръжка. Сачмените лагери гарантират, че плъзгачите са самопочистващи се.

syrt

Разделител на прибори за хранене е подвижен за лесно почистване. Най-добрият начин за почистване е със слаб препарат.

sink

Независимо дали са направени от неръждаема стомана, емайл или синтетични материали, най-добре е да ги почистите с влажна кърпа и течност за миене на съдове. Използвайте традиционни почистващи препарати или оцет, за да премахнете упоритите водни петна. Уверете се, че спазвате препоръките на производителите на уреди и мивки.

vitrokeramik

Премахнете повърхностните петна с помощта на влажна кърпа без детергент.

Премахнете упоритите петна като петна за готвене и лъскавите метални следи, оставени от саксии със специални препарати, препоръчани от производителите.

Най-добрият начин да премахнете изгорялата храна е да я изстържете, когато все още е горещо, като използвате стъклена скрепер.
Не оставяйте захар или сладки храни (например сладко) да се изгорят в зоните за готвене! Премахнете незабавно с кърпа.

aplicances

Всеки уред има специална цел и следователно специфични изисквания за поддръжка. Препоръчваме Ви да следвате инструкциите на всеки производител. Техният опит е безценен.